Recept
Gepocheerde zalm met broccoli
Ingrediënten:
- 1 eetlepel appelazijn
- 500 g broccoli
- 0.5 stuk citroen
- 1 eetlepel dragon
- 1 stuk paar druppels tabasco
- 1 beetje peper
- 3 stuks sjalotjes
- 390 stuks tomatenblokjes met knoflook
- 2 eetlepels worcestersaus
- 250 g zalmfilet
- 1 snufje zout
Bereidingswijze:
- Vul eerst een waterkoker met 1-1,5 liter water en breng het aan de kook.
- Snipper het sjalotje. Doe een eetlepel kokosolie in een pan en fruit de sjalotjes.
- Voeg de tomatenblokjes toe op het moment dat de sjalotjes glazig worden.
- Voeg vervolgens de 2 eetlepels Worcestershiresaus, 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel dragon toe en een paar druppels tabasco toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Zet een pan met een stoommand en een laagje water op het vuur. Snijd de broccoli in stukken en leg het in de stoommand. Stoom de broccoli ongeveer 8-10 minuten.
- Schenk het water uit de waterkoker in een pan. Het water is inmiddels al wat afgekoeld en dat is exact de bedoeling. Voeg het sap van een halve citroen toe en wat zout. Leg de zalm in het water en laat de zalm 5 minuten garen.
- Strooi nog een klein beetje peper en zout over de zalm en klaar is de gepocheerde zalm met broccoli.
Bereidingstijd:
15 minuten
Extra informatie:
- Glutenvrij
- Koolhydraatarm
- Zuivelvrij
voor meer gezonde recepten kunt u bij de volgende websites terecht:
https://supersnelgezond.nl/
https://www.leukerecepten.nl/gezonde-recepten/